×   Sulje
MH-Kate Oy Facebook MH-Kate Oy Facebook
Ota yhteyttä, kysy tarjous!
myynti@mh-kate.fi (06) 417 1100
☰  Valikko

Ostajan opas - Taloyhtiöt

Huopakatto – erinomainen vaihtoehto

Huopakatto on luotettava, taloudellinen, hiljainen, pitkän elinkaaren omaava ja ennen kaikkea näyttävä valinta katollesi. Huopakatto sopii jokaiselle katolle. Huopakatto on hiljainen. Huopakatto on myös turvallinen; katolta eivät lumet luista kenenkään päälle. Lapset voivat leikkiä ulkona ja voit hakea turvallisesti postin, ilman että katon lumet putoavat niskaasi.

Nykyiset SBS-kumibitumikermit soveltuvat suomalaiseen ilmastoon. Ne kestävät hyvin lämpötilojen vaihtelua. Pintakermin sirote suojaa kermiä rasitukselta ja UV-säteiltä sekä mahdollistaa eriväriset kermit. Nykyisin kermien värivalikoima on laaja ja löydät varmasti mieleisesi sävyn.

Myös laattakaton eli palahuopakaton malli- ja väri valikoima on laaja ja kasvaa koko ajan. Saat uudistettua talosi julkisivun mieleiseksesi helposti.

Helpottaaksemme kattoremonttiasi, olemme koonneet listan asioista, joita sinun olisi hyvä käydä läpi kattomateriaalia ja urakoitsijaa valitessasi.

Vaihda Ostajan opasta :  Yritykset  -  Taloyhtiöt  -  Yksityiset

 

Taloyhtiön vastuut kattoremontissa

Asunto-osakeyhtiössä hallitus huolehtii mm. kiinteistön ja rakennusten pidon sekä muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Sen on myös huolehdittava siitä, että uudis- ja saneeraustyö tai muu muutostyö suoritetaan hyvän rakennustavan mukaisesti. Siksi on tärkeää valita luotettava toimija, joka antaa takuun työlleen. MH-Katteelta saat huopakattotyöt turvallisesti ohjeiden mukaan tehtynä ja takuulla!

Asunto on monen henkilön suurin omaisuuserä ja sitä tulee kunnioittaa ja teettää remontit ammattilaisella, katse tulevaisuuteen suunnattuna. Yhä useammalla on asunto-osake myös sijoituskohteena ja se kannattaa huomioida remontteja tehtäessä. Tehdäänkö remontteja kahden, viiden vai kymmenen vuoden tai kenties rakennuksen elinkaariajattelun mukaan? Hallituksen on hyvä tiedostaa tarjouspyyntöjä lähettäessään, mitä osakkaat haluavat, koska siinä määritetään lopputuloksen taso.

Kattourakoinnissa kohteen yksityiskohtiin perehtyminen ja niiden ammattitaitoinen toteutus määrää laadun. MH-Kate panostaa henkilöstön työkohdekohtaiseen perehdytykseen sekä kouluttamiseen, työnjohto on ammattitaitoista. MH-Katteella on vankka kokemus korjausrakentamisessa käytettävien eri rakenteiden toimivuudesta.

On myös huomioitava, että tilaaja huolehtii rakennuksen palovakuuttamisesta ja asuinkiinteistön ollessa kyseessä, asukkailla pitää olla kotivakuutus.

Myös työturvallisuusasioista huolehtiminen projektin toteutuksen aikana on tärkeä asia.

Avaa Kattoliiton turvallisuusohje

Koska katto pitää uusia?

Katto on syytä uusia, kun pintasirotteet ovat lähteneet tai korjattavia kohtia alkaa olla paljon.

Uusi katto on paikallaan myös silloin, jos katolle on kertynyt paljon kasvustoa, esim. sammalta ja kasvien taimia. Tekemällä katon uusimisen ajoissa voidaan säästää kustannuksia koska remonttia siirtäviä korjauskustannuksia ei tule niin paljon.

opas koskauusia

Mitä on katon alla?

Katon tärkein tehtävä on suojata sen alapuolisia rakenteita säänvaihtelulta. Kallein omaisuutemme on juuri katon alla, on siellä sitten sinun tai vuokralaisesi kodin omaisuutta tai tuotantokoneita. Siksi on tärkeää huolehtia vesikatteen kunnosta ja kiinnittää huomiota urakoitsijan valintaan.

Niittyvillan koulu 1

Millaiselle katolle huopakatto sopii?

Huopakatto sopii jokaiselle katolle. Mitä monimuotoisempi katon muoto on tai mitä suurempi kohde on, niin sitä varmemmin siinä on huopakatto. Toimivia huopakattoja on suurissa teollisuus- ja kauppakiinteistöissä, julkisrakennuksissa, kerros- ja rivitaloissa sekä omakotitaloissa. Huopakatto asennetaan usein myös pelti- ja tiilikattojen alle aluskatteeksi sen vesitiiviyden takia. Huopakatto soveltuu erittäin hyvin tasakattoisiin kiinteistöihin.

Olemassa olevat loivat konesaumapeltikatot, joissa ongelmana ovat usein toistuvat vesivuodot voidaan saneerata kustannustehokkaasti. Olemassa olevan katteen päälle asennetaan erikoismineraalivillalevyt ja sen päälle kumibitumikermi- tai pvc-kate.

opas halonen

Väreissä ja malleissa on mistä valita!

Korkea laatu ja taloudellisuus on meille kunnia asia. Meiltä saat sekä kotimaisten että ulkomaisten valmistajien laatutuotteita niin loivaan kuin jyrkkäänkin kattoon. Värejä ja malleja on runsaasti. Niistä löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin kattoihin.

Tuotteemme täyttävät kaikki tarvittavat määräykset ja niistä löytyvät CE-merkinnät sekä suoritustasoilmoitukset eli DoP:t.

Haluamme tarjota Sinulle yksityiskohtia myöten mietityn kumibitumikateratkaisun ammattitaitoisten ja koulutettujen eristäjien tekemänä.

opas materiaali

Mieti, millaisen urakoitsijan haluat katollesi?

Oikein valitut kattomateriaalit sekä ammattitaitoinen suunnittelu vaativat vielä ammattitaitoisen toteutuksen ja valvonnan. Meillä ne ovat kohdillaan.

Panostamme työntekijöidemme kouluttamiseen sekä työmaakohtaiseen perehdytykseen.

Koulutamme henkilöstöämme suunnitelmallisesti ja kaikilla eristäjillämme on voimassa olevat kattotulityö- ja työturvallisuuskortit ja he ovat saaneet koulutuksen alan viimeisimmän tiedon ja kehityksen mukaan. MH-Katteella on myös siltojen ja muiden liikennöityjen alueiden henkilösertifikaatin sekä rata- ja tieturvakortin omaavaa henkilökuntaa. Kehityskeskustelut ovat osa yrityksemme henkilöstöhallintoa.

Käytössämme ovat myös alan nykyaikaisimmat koneet ja laitteet ja seuraamme jatkuvasti alan teknistä kehitystä.

Tilaajavastuulain edellyttämät raportit yrityksestämme ovat maksutta saatavissa tilaajavastuu.fi -palvelusta. Myönnämme asentamallemme katteelle 10 vuoden kirjallisen takuun.

Haluamme tarjota Sinulle parhaan mahdollisen lopputuloksen!

www.tilaajavastuu.fi logo     PL LOGO MH Kate Oy FI 414198 web

Vaadi kunnon takuu

Erilaisten määräysten noudattaminen kertoo yrityksestä paljon. Ottaako se vastuuta tekemisistään, onko se luotettava, löytyykö tarvittavaa ammattitaitoa?

Yrityksen ammattitaito vaikuttaa sen toimintatapaan. Paneutuuko yritys juuri Sinun kohteesi yksityiskohtiin, kuten katemateriaaleihin, kattokallistuksiin, kattorakenteiden tuuletukseen ja onko toiminta joustavaa ja Sinun tarpeesi huomioivaa?

Palo- ja työturvallisuudesta ei saa tinkiä. Yrityksen toiminta pitää olla vastuuvakuutettua ja työnjälki tulee olla hyvän työtavan mukaista. Nämä asiat on hyvä tiedostaa ja keskustalla niistä ennen päätöksen tekemistä.

MH-Kate Oy myöntää asentamalleen katteelle 10 vuoden kirjallisen takuun. Toimitamme tilaajalle erityisen Kattoliitto ry:n lomakkeelle laaditun Takuusitoumuksen, jossa määritellään takuuehdot.

opas suunnittelu

Turvallisuus on meille ykkösasia

Asiantuntevan kattourakointiliikkeen tunnistaa usein jo työmaan perusteella. Järjestelmällisyys ja siisteys kertovat paljon. Mutta vielä tärkeämpää on, että käytettävissä on vähintään määräysten mukainen sammutusvälineistö sekä työturvallisuuden kannalta tärkeät varusteet, esim. turvakaiteet sekä kulkutie katolle. Hyvin organisoidulla, perehdytetyllä henkilökunnalla ja turvallisella työmaalla tehdään parasta jälkeä.

opas turvallisuus

Katon tärkein kohta on yksityiskohta

Kuka tahansa urakoitsija osaa levittää bitumikatetta tasaiselle pinnalle. Mutta kun eteen tulee katon reuna, läpivienti tai poikkeuksellinen muoto, alkaa olla kysyntää ammattitaidolle.

Hyvä bitumikate syntyy ainoastaan oikein tehdyistä yksityiskohdista, jotka ovat teknisesti hyvin suunniteltu ja testattu. Ja joiden tekemiseen katon asentajat on koulutettu. Kun haluat hyvän kattourakoitsijan, valintasi on MH-Kate.

opas yksityiskohta

Huopakaton huolto

Kaikkien kattojen kestävyyden ja vedenpitävyyden varmistamiseksi on erittäin tärkeää, että niitä huolletaan säännöllisesti. Huoltotoimenpiteet vaikuttavat oleellisesti myös katteen käyttöikään. Katolle ja vesikouruihin kertyvät puiden lehdet ja roskat estävät veden poistumisen katolta ja luovat kasvualustan esim. sammaleelle, jäkälälle ja kasvien taimille.

On kattosi muoto millainen tahansa, vesikourut ja kattokaivojen ympäristö on puhdistettava roskista säännöllisesti. Kattotarkastus ja roskien poisto suositellaan tehtäväksi keväällä ja syksyllä. Tasakatoilla on syytä käydä useamminkin. Näin varmistat, että vesi pääsee poistumaan katolta kattokaivon kautta eikä kattosi ole jatkuvassa vesipainekokeessa. MH-Katteelta saat myös katon huoltopalvelua, ota yhteyttä!

opas huolto

Tarvitsetko rakennusluvan?

Harkitessasi kattomateriaalin vaihtoa, ole yhteydessä paikkakuntasi rakennusvalvontaan, sillä katon materiaalin vaihto voi vaatia toimenpide- tai rakennusluvan.

opas lupa

Tarvetta asbestikartoitukselle?

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa kiinteistöissä on lain mukaan tehtävä asbestikartoitus ennen saneeraustoimenpiteiden aloittamista. MH-Kate tekee tarvittaessa kartoituksen ja otamme asbestinäytteet.

opas asbesti

Muista rakentamisilmoitukset!

Sekä yritysten että kotitalouksien on annettava Verohallinnolle tietoja rakentamisesta. Tällaisia ovat mm. urakka- ja työntekijätiedot. Katso lisätiedot tarvittavien rakentamisilmoitusten tekemisestä Verohallinnon verkkosivuilta.

opas ilmoitus

Arviointi paikan päällä

Tulemme veloituksetta katsomaan kohteen ennen tarjouksen tekemistä. Näin varmistumme juuri Sinun kohteesi yksityiskohtien toteuttamisesta sekä oikeiden työtapojen ja materiaalien valinnasta. Voimme samalla keskustella tarkemmin tarjolla olevista materiaaleista ja työn toteutuksesta.

Ota yhteyttä, MH-Kate on luotettava kumppani – meidän kanssa on helppo asioida.

opas taina
 

Tilaa tästä maksuton arviointikäynti kattoremontillesi!

Tulemme mielellämme hallituksenne kokoukseen kertomaan kattoremontista ja sen aiheuttamista käytännön vaikutuksista taloyhtiössä.

Sivut WebGarden
© 2018 MH-Kate Oy • Tietosuoja